Tweede dode door flatbrand Nijmegen

Opnieuw is een persoon overleden door de brand die vorige week in een seniorenflat in Nijmegen woedde. Vrijdag stierf een 81-jarige vrouw aan haar verwondingen. Dat heeft de gemeente vandaag bekendgemaakt.

Brandweer haalt mensen uit seniorencomplex ANP / Piroschka van de Wouw

Opnieuw is een persoon overleden als gevolg van de brand die vorige week in een seniorenflat in Nijmegen woedde. Vrijdag stierf een 81-jarige vrouw aan haar verwondingen. Dat heeft de gemeente vandaag bekendgemaakt. In de nacht van dinsdag op woensdag stierf een 86-jarige vrouw.

Burgemeester Hubert Bruls liet weten “zeer geschokt” te zijn door dit nieuwe sterfgeval. Bruls:

“Mijn medeleven gaat uit naar de familieleden en vrienden van het slachtoffer. Een toch al rampzalige dag krijgt zo opnieuw een erg tragisch vervolg.”

Vorige week vrijdag brak een brand uit in een snackbar, die oversloeg op de seniorenflat. Hierbij raakten zestien bewoners gewond, van wie negen ernstig. Het kan weken tot maanden duren voor de bewoners terug kunnen naar hun woningen.

    • Casper van der Veen