Stadsdeel gaf geen advies over bus 21

De bewoners van de Eendrachtwijk in Nieuw-West moeten per deze zomer een flink eind lopen naar een bushalte. Alle haltes van buslijn 21 in hun wijk worden door het GVB opgeheven. Wegens bezuinigingen. Dat wisten de 600 huishoudens al langer. Ze zijn boos op het GVB.

Maar nu wijzen de vingers plots ook naar hun stadsdeel. Het blijkt dat het destijds geen advies heeft verstuurd over de vervoersplannen naar het GVB en Stadsregio, die de plannen moest goedkeuren. Het vermoeden van GroenLinks in Nieuw-West is dat het vervoersplan van het GVB door een menselijke fout op de verkeerde plek is terechtgekomen. Volgens het GVB werd het vervoersconcept op 4 april 2014 verstuurd en keurde Stadsregio op 26 juni de plannen definitief goed. Daartussen had stadsdeel Nieuw-West de tijd om advies te geven. Het stadsdeel zelf wil niet reageren. Dagelijks bestuurder Erik Bobeldijk (SP) laat een onderzoek uitvoeren.

Maar aan de uitkomst hebben de buurtbewoners van de Eendrachtwijk niets. Het besluit is al genomen. Het is nu enkel een kwestie van aanzien: geven de bewoners het GVB of het stadsdeel de schuld van de extra kilometers lopen?

    • Daan Borrel