Vrouwenhandelaar Saban B. krijgt zeven jaar en negen maanden

De naar Turkije ontsnapte vrouwenhandelaar Saban B. moet in Turkije zeven jaar en negen maanden de cel in. Dat heeft de rechter in Istanbul vandaag bepaald, meldt ANP.

B. is in Nederland veroordeeld tot acht jaar cel voor vrouwenhandel en een tweevoudige moordpoging. Hij had de leiding over een netwerk dat jarenlang prostituees mishandelde en uitbuitte. Naar verluidt zouden 120 vrouwen het slachtoffer zijn van deze organisatie.

In 2009 kreeg B. verlof om zijn pasgeboren kindje te bezoeken. Hij sloeg toen echter op de vlucht en dook op in Turkije, waar hij tot op de dag van vandaag een vrij bestaan leidt. In de badplaats Antalya runde hij een discotheek.

Turkije levert geen onderdanen uit, waardoor B. de straf alleen in een Turkse gevangenis kan uitzitten.

    • Marije Willems