‘Fred Rutten na dit seizoen weg als trainer bij Feyenoord’

Trainer Fred Rutten op trainingscomplex Varkenoord tijdens een training van Feyenoord. Foto ANP / Remko de Waal

Fred Rutten is na dit seizoen niet langer de trainer van Feyenoord. De Telegraaf en VI melden dat Feyenoord en Rutten na de uitwedstrijd van zondag tegen FC Utrecht bekend zullen maken dat beide partijen aan het einde van het seizoen uit elkaar gaan.

Dat de onderhandelingen tussen Feyenoord en Rutten over verlenging van zijn eenjarige contract stroef verliepen, was bekend. Gisteravond, na de uitschakeling van Feyenoord door AS Roma in de Europa League, wilde Rutten niet uitspreken dat hij na dit seizoen nog de trainer van de Rotterdamse club zou zijn. Wel zei hij dat hij zelf al de knoop over zijn toekomst heeft doorgehakt en dat de clubleiding daarvan inmiddels op de hoogte was. “Ik denk dat we komende week daarmee wel naar buiten gaan komen”, zei Rutten al.

Geen warm onthaal, maar daarna toch geliefd

Fred Rutten werd vorig jaar zomer aangesteld als nieuwe trainer van Feyenoord, maar kreeg als opvolger van de populaire Ronald Komen geen warm welkom in Rotterdam-Zuid. De fans van Feyenoord reageerden terughoudend op zijn komst omdat betwijfeld werd of de bescheiden Rutten wel tot zijn recht zou komen bij de explosieve volksclub Feyenoord. De laatste maanden steeg het aanzien van ‘Fredje’ bij Het Legioen echter wel door goede resultaten in de competitie en Europa, waar Feyenoord voor het eerst in tien jaar overwinterde.

Rutten was voordat hij nara Feyenoord kwam trainer van onder andere Vitesse, PSV en Schalke 04. Daarvoor trainde hij ook FC Twente, waar hij tussen 1979 en 1992 als profvoetballer actief was. Rutten werd de laatste tijd weer in verband gebracht met FC Twente, waar hij als technisch directeur aan de slag zou kunnen gaan.

    • Pim van den Dool