Russische Lukoil koopt Nederlandse tankstations

De Russische oliemaatschappij Lukoil neemt achttien tankstations over in Zuid-Holland en Noord-Brabant van exploitant Auto Maas. Daarmee komt het totaal aantal tankstations van Lukoil in Nederland op 75. Dit hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP.

De deal moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt. Financiële details over de transactie worden niet verstrekt. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Lukoil is na Gazprom het grootste olie- en gasconcern van Rusland. Het concern heeft in Europa inmiddels vier raffinaderijen en meer dan 1800 tankstations.

Sinds 2009 is Lukoil voor 45 procent eigenaar van de raffinaderij Zeeland Refinery in Vlissingen. Ook nam Lukoil in 2013 de Nederlandse oliegroothandel en tankstationexploitant Rotonde over. Een jaar eerder kocht het 46 tankstations in Limburg.

    • Mirjam Remie