Frank de Boer: ik blijf gewoon nog bij Ajax

Ajax-coach Frank de Boer. Foto ANP/ Olaf Kraak

Geen Tottenham Hotspur, geen ander buitenlands avontuur: Frank de Boer is nog niet klaar bij Ajax, ook al liet hij meerdere keren een vertrek na dit seizoen doorschemeren. Vandaag zei de trainer, die met de Amsterdammers de afgelopen vier seizoenen kampioen werd, dat hij ook volgend seizoen nog de leiding heeft.

De Boer, zelf beroemd oud-Ajacied, werd in december 2010 hoofdtrainer van de Amsterdamse club. In de Eredivisie boekte hij succes na succes, maar in de Europese competities waren er bar weinig successen. Overwinteren in de Champions League lukte nog niet en in ‘troosttoernooi’ de Europa League ging het daarna niet veel beter.

De 44-jarige De Boer heeft nog een contract tot 1 juli 2017, maar zijn naam werd de afgelopen tijd steeds nadrukkelijker in verband gebracht met buitenlandse clubs.

VI-verslaggever Simon Zwartkruis:

Twitter avatar simonzwartkruis simon zwartkruis ‘Deze rotkop staat volgend jaar ook weer voor de groep’, zei FdB tegen zijn spelers. ‘Toen lachten ze’ #Ajax
    • Frank Huiskamp