Entrecotes met een mosterdzaaddressing

Bij pubfood denk je niet meteen aan Michelinsterren. Toch heeft The Hand and Flowers, de pub van Tom Kerridge, er twee. Daarmee is het meteen de enige pub in Groot-Brittannië met deze unieke status. Kerridge wil lekker eten bereikbaar maken voor iedereen, met eerlijke gerechten van ingrediënten van goede kwaliteit. Maar soms verraadt de keuze voor een bepaald ingrediënt zijn sterrenachtergrond. Dit gerecht vraagt bijvoorbeeld om cabernet-sauvignonazijn. Als je dat toevallig niet in huis hebt, wat zo maar zou kunnen, voldoet een goede rode wijnazijn ook prima.

Klop alle ingrediënten voor de mosterdzaaddressing door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Smelt de boter met de olie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Leg de entrecotes in de pan en bak ze ongeveer 2 minuten aan een kant, tot ze gekarameliseerd zijn. Keer ze om en bak nog 1 minuut. Bak ze niet te lang, rood is beter dan doorbakken met deze dunne steaks.

Leg op elk bord een entrecote en sprenkel er royaal de dressing over. Bestrooi met bieslook en de croutons. Verdeel de rucola erover en serveer meteen.