Dit is wat je vandaag moet weten

Green wet grass with dew on a blades. Shallow DOF Foto iStock

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Wat zijn de beste bordspellen? NRC Q analyseert de recensies van 7.500 spellen en ziet dat de populairste allemaal uit Almere komen.

Twee boeken, een toneelstuk en een tv-serie zijn er al over de Klimop-vastgoedfraudezaak. De echte ontknoping is vandaag, want het Amsterdamse gerechtshof doet uitspraak in het hoger beroep.

Frank Underwood is terug. Vandaag verschijnt seizoen 3 van House of Cards op Netflix. Dit is hoe de successerie de televisiewereld verandert.

Auto’s, tassen, horloges, juwelen, jachten en vliegtuigen. Hier gaven de superrijken afgelopen jaar samen bijna een biljoen dollar aan uit.

Poldernieuws

Ahold moet efficiënter, zegt de topman in de Telegraaf. En de Tsjechen moeten aan de stroopwafels.

In Trouw het nieuws dat het gratis plastic tasje nu echt wordt verboden.

Deeltijdbanen worden eindelijk als ‘werk’ gerekend, meldt de Volkskrant - waar de werkloosheidscijfers niet duidelijker van worden.

While you were sleeping… in the US

Van Time Magazine naar het Witte Huis, van CNN naar Amazon: Re/code over de opmerkelijke loopbaan van supervoorlichter Jay Carney.

De netneutraliteit heeft de zegen van toezichthouder FCC, bericht onder anderen ArsTechnica. Maar hoe nu verder?

Een nieuwe functie op Facebook moet het makkelijker maken om een suïcidale vriend bij te staan, schrijft de LA Times.

While you were sleeping… in Asia

De machtigste vrouwen in het Aziatische zakenleven komen vooral uit China, blijkt uit de Top 50 van Forbes.

Dankzij de nootjesrel bij Korean Air komen er nieuwe regels om de chaebols (gigantische familiebedrijven) onder de duim te houden, meldt de Financial Times.

Raffinaderijen van Pertamina zijn nauwelijks rendabel, volgens de Jakarta Post. Maar opdoeken brengt de hele Indonesische economie in de problemen.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q