Dit is waar de superrijken hun geld aan uitgeven

Foto James Lipman, Bentley

Crisis of geen crisis, nog nooit gaven mensen zoveel uit aan luxeproducten. Bijna een biljoen dollar besteedden de (super)rijken vorig jaar aan luxe-auto’s, juwelen, restaurants, hotelovernachtingen, jachten en privé-vliegtuigen. Dat blijkt uit een inventarisatie van databureau Statista.

Luxe-auto’s vormen met 438 miljard dollar (390 miljard euro) het grootste aandeel in de wereldwijde luxemarkt. Het segment voor persoonlijke luxeproducten, zoals parfum, juwelen en kleding, haalde een omzet van 278 miljard dollar. Vier dingen die je wil weten over waar de miljoenen van de miljonairs heen gaan.

1. Hoe ze hun geld spenderen

2. De auto’s die ze kopen

3. De tassen en juwelen die ze dragen

Waar ze het geld vandaan halen? Dat is geen geheim: de rijken worden steeds rijker. Tegelijk met de recorduitgaven aan luxeproducten, werd vorig jaar een ander record gevestigd: 80 personen zijn nu even rijk als de armste 50 procent van de wereldbevolking.

4. Hoe belachelijk rijk ze zijn

 

    • Reinier Kist