Ajax treft Dnjepr in achtste finales Europa League

Fans van Dnjepr vorige zomer in het stadion van Dinamo Kiev tijdens een kwalificatieronde van de Europa League.
Fans van Dnjepr vorige zomer in het stadion van Dinamo Kiev tijdens een kwalificatieronde van de Europa League. Foto EPA / Sergei Dolzjenko

Ajax moet in de achtste finales van de Europa League uitkomen tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk uit Oekraïne. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon vanmiddag uitgewezen.

Ajax bereikte gisteravond de achtste finales door in Polen met 3-0 te winnen van Legia Warschau. Vorige week waren de Amsterdmamers in de eigen Arena al met 1-0 te sterk voor de club uit Polen. PSV en Feyenoord werden gisteravond uitgeschakeld in de zestiende finales: de ploegen verloren van respectievelijk Zenit Sint-Petersburg en AS Roma.

Dnjepr uitgeweken naar hoofdstad Kiev

Vanwege de oorlog in Oost-Oekraïne speelt Dnjepr, wiens thuisstad Dnjepropetrovsk zo’n tweehonderd kilometer van de opstandige provincie Donetsk ligt, zijn thuiswedstrijden nu in Kiev. Ajax hoeft dus niet naar het onrustige oosten van Oekraïne af te reizen.

Dnjepr is een bekende tegenstander voor Nederlandse clubs in Europa en boekte goede resultaten. De Oekraïense ploeg trof zes keer een Nederlandse ploeg in het verleden en wist vier keer te winnen. Tegen Ajax speelde Dnjepr overigens nog nooit. Wel tegen AZ, dat in 2005 als (als enige Nederlandse club tot dusver) met 2-1 wist te winnen. PSV speelde in 2012 twee keer tegen Dnjepr in de Europa League en verloor beide wedstrijden.

Italiaans en Spaans onderonsje

Hieronder de volledige loting voor de achtste finales van de Europa League. Op het programma staan onder andere een Italiaans onderonsje tussen Fiorentina en AS Roma en een Spaanse ontmoeting tussen Villareal en Sevilla. Zenit speelt tegen Torino.

Twitter avatar VI_nl VI De volledige loting van de achtste finale in de @EuropaLeague http://t.co/9Kzp2NgyiS

De achtste finales van de Europa League worden op donderdag 12 en 19 maart gespeeld.