FC Dordrecht pakt eindelijk weer zege: 2-1 tegen Go Ahead Eagles

Hekkensluiter van de eredivisie FC Dordrecht snakte vanavond naar een overwinning – en heeft die gekregen. In het Riwal Hoogwerkers Stadion werd een spel met kansen voor beide partijen met 2-1 gewonnen door de thuisploeg. De degradatiekandidaat kon de punten goed gebruiken.

Klaiber kopt de 2-1 binnen voor FC Dordrecht
Klaiber kopt de 2-1 binnen voor FC Dordrecht ANP

Hekkensluiter van de eredivisie FC Dordrecht snakte vanavond naar een overwinning - en heeft die gekregen. In het Riwal Hoogwerkers Stadion werd een spel met kansen voor beide partijen met 2-1 gewonnen door de thuisploeg. De degradatiekandidaat kon de punten goed gebruiken.

De eerste helft begon teleurstellend voor Dordrecht. Hoewel de thuisploeg het meeste balbezit kreeg, waren de kansen vooral voor Go Ahead. In de 36e minuut was het dan eindelijk raak en tikte Glynor Plet de 0-1 binnen. Vlak voor rust wist Jeffrey Fortes de gelijkmaker voor de Dordtenaren te maken: 1-1.

Twitter avatar fcdordrechtnl FC Dordrecht 1-1!!!! Lieder gaat goed door op de achterlijn en bedient Fortes, die in de lange hoek binnenwerkt!!! #dorgae

De tweede helft zat er weinig schwung in het spel. Alle aandacht ging naar ADO-huurling Giovanni Korte, die gewisseld werd. Hij scoorde twee keer voor Dordrecht, maar bracht door meerdere blessures veel tijd op de bank door. De Dordtse spits Matt Lieder kreeg nog een mooi schot op doel, maar die bal werd mooi gered door keeper Mickey van der Hart.

Maar in de blessuretijd flikt de thuisploeg het dan toch. Na meerdere kansen en aanvallend spel brengt Sean Klaiber FC Dordrecht vlak voor tijd op 2-1. Daarmee heeft de hekkensluiter van de eredivisie eindelijk weer een zege in de pocket.

“We moeten winnen”

Voorafgaand aan de match had interim-coach van FC Dordrecht Gérard de Nooijer dat zijn ploeg moest winnen vanavond. “Alleen een driepunter telt”, zei De Nooijer tegenover NOS. Dordrecht heeft dit seizoen pas twee keer een wedstrijd gewonnen, van Excelsior en sc Heerenveen.

Dordrecht behoudt zijn laatste plaats met 15 punten. Het team heeft nu nog een achterstand van drie punten op de nummer 17, NAC Breda. Go Ahead staat met 23 punten op de 15e plaats.