Wedstrijd Feyenoord - AS Roma hervat

De wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma is na 55 minuten een korte tijd stilgelegd na een rode kaart voor Mitchell te Vrede. Supporters gooiden voorwerpen op het veld van De Kuip uit woede over de rode kaart.

Mitchell te Vrede van Feyenoord krijgt rood na een overtreding op Konstantinos Manolas in de Europa League tegen AS Roma. Foto: ANP / Olaf Kraak

De wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma is na 55 minuten een korte tijd stilgelegd na een rode kaart voor Mitchell te Vrede. Supporters gooiden voorwerpen op het veld van De Kuip uit woede over de rode kaart.

UPDATE 22:48 uur: De wedstrijd is hervat. Vrijwel direct een punt voor Feyenoord:

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam Elvis doet het weer! Hij gaat alleen op de keeper af en blijft heel koel. Feyenoord met tien man op 1-1! #FEYasr

UPDATE 22:49 uur: Eén minuut later scoort AS Roma:

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam 58. Doelpunt AS Roma. Gervinho tikt binnen, het staat 1-2. #FEYasr

Scheidsrechter Clément Turpin uit Frankrijk dirigeerde beide ploegen naar de kleedkamer. Feyenoord moet vrezen voor een hoge boete van de UEFA. Na de openingstreffer van AS Roma van Adem Ljajic gooiden supporters van de thuisploeg ook al voorwerpen op het veld.

Spel ook al kort stil na gooien opblaasbanaan donkere speler

Turpin moest in de eerste helft ook al een grote opblaasbare banaan van het veld laten halen. De scheidsrechter legde na dit incident ook even het spel stil, omdat hij het vermoeden leek te hebben dat fans van Feyenoord de banaan naar een donkere speler van AS Roma hadden gegooid.

Twitter avatar theScore theScore Feyenoord supporters apparently threw an inflatable banana at Roma’s Gervinho. http://t.co/Eh2m1rzGsR http://t.co/jP8DncB2aR

Op het moment dat de wedstrijd werd stilgelegd, leidde AS Roma met 1-0. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde vorige week in 1-1.

    • Eva de Valk