Spit-and-run: twee gevluchte lama’s braken vanavond het internet

Nee, niet het besluit over de netneutraliteit domineerde het nieuws in de VS vanavond. Twee gevluchte lama’s figureerden in een harige variant van Prison Break en braken het internet.

Screenshot van YouTube

Nee, niet het besluit over de netneutraliteit domineerde het nieuws in de VS vanavond. Twee gevluchte lama’s figureerden in een harige variant van Prison Break en braken het internet.

Live-achtervolgingen op tv. Dat zijn snelle bakken, loeiende sirenes en dan uiteindelijk de confrontatie waarbij onvermijdelijk ‘Get out of the vehicle! Get! Out!’ klinkt. Sinds vanavond kan daar de Llama Chase aan worden toegevoegd. Ja, dat is exact wat het betekent: een achtervolging van twee lama’s, live op tv.

In Sun City (Arizona) renden ineens twee harige beestjes over de weg. Niemand wist waar de lama’s vandaan kwamen, alleen dat ze het verkeer ontregelden en heel aandoenlijk bij elkaar bleven. Een helikopter van het lokale ABC15 volgde het duo:

Twitter avatar abc15 ABC15 Arizona LLAMA WATCH: Llamas on the loose in Sun City. Watch LIVE: http://t.co/uBj4kyhViJ #abc15 http://t.co/ibi5RStnVi

26 minuten waarin twee lama’s worden achtervolgd:


De live-feed werd al snel op twitter opgepikt en leidde tot een kortstondige, doch enorme mediahype. #llamas en #teamllama werden al snel trending. Een bloemlezing:

Twitter avatar matthewbaldwin Matthew Baldwin LLAMA 1: We’re escaping this afternoon.

LLAMA 2: Alpaca bag.

Twitter avatar kumailn Kumail Nanjiani Hey guys Net Neutrality got approved! This is a huge win, because the internet is a major resource for… HOLY SHIT LLAMAS!!!
Twitter avatar realtimwilliams Tim Williams Seriously though… if you had told Liam Neeson that those #Llamas were his son and daughter… that chase would have been over in seconds.

Terwijl de twee het verkeer ontregelden werd het verhaal steeds groter tot het punt dat CNN, TMZ en de Washington Post er ook op doken. Die laatste met een stevige bezetting.

Twitter avatar abeaujon Andrew Beaujon Washington Post has 5 reporters on the #llama story http://t.co/4bNF5hnWwG http://t.co/020IENfemn

Na een uur werden de uitgeputte lama’s met lasso’s gevangengenomen en was het gedaan met het kortstondige Llama drama. Over tot de orde van de dag.

Twitter avatar abc15 ABC15 Arizona #BREAKING: LLAMA WATCH is OVER. Both llamas captured now. http://t.co/wsQoRGGcfI http://t.co/X3c0V3xBnW

(overigens worden de twee inmiddels vergeleken met Thelma & Louise)