Luisteren: Mary Poppins in de death metal-versie

Als je altijd al Mary Poppins harder dan een kapot koffiezetapparaat hebt willen horen grunten, dan is nu je kans. ‘Supercalifragilisticexpialidocious’, Mary Poppins’ bekendste kinderliedje, is verbouwd tot ratelend harde death metal.

Julie Andrews in Mary Poppins (1964). Screenshot YouTube.com

Als je altijd al Mary Poppins harder dan een kapot koffiezetapparaat hebt willen horen grunten, dan is nu je kans. ‘Supercalifragilisticexpialidocious’, Mary Poppins’ bekendste kinderliedje, is verbouwd tot ratelend harde death metal.

“Even though the sound of it is something quite atrocious”, zo luidt de tweede regel van het liedje. Nou, dat hangt maar helemaal van je perspectief af.

Deze Youtube-gebruikers reageerden op gepaste wijze:

Screenshot Youtube.com

Screenshot Youtube.com

Wie heeft dat op zijn geweten?

Alle paraplu’s wijzen naar Andy Rehfeldt, die handig inspeelt op de Julie Andrews-heropleving na het uitstekende eerbetoon (filmpje) van popster Lady Gaga aan The Sound of Music tijdens de Oscaruitreiking afgelopen zondag.

Rehfeldt maakte zelf een nieuwe compositie van het Mary Poppins-nummer en speelde alle instrumenten in. Voor die ratelende vocalen strikte hij muzikanten Sera Hatchett (die de teksten van Julie Andrews op zich nam) en Thomas Hinds (Dick van Dyke).

Mo’ metal, mo’ video’s

Overigens is dit slechts een nieuwe toevoeging aan de al 50 (!) bestaande metalversies die Rehfeldt van andere popnummers heeft gemaakt. Wacht je bijvoorbeeld van Elvis die metal doet:

Of de Smurfen met Vader Abraham:

En zelfs Nicole, die in 1982 het Songfestival won met haar lieve ‘Ein bißchen Frieden’, kreeg al in 2011 een metalbewerking:

Om bij te komen nog even het origineel:

    • Judith Laanen