Jij rijdt op een Harley de ultieme droomroute door Europa, het Midden-Oosten en Afrika

Foto AFP

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Rider
Bedrijf: Harley-Davidson
Wat opvalt aan de vacature: “Have you dreamt of getting on your bike and leaving it all behind for a couple of months? Then you may be the person we’re looking for.”

Wat doe je dan eigenlijk?

Als rider toer je op een splinternieuwe Harley-Davidson door Europa, het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar dé ultieme dreamride. Je begint vanaf 1 april met het plannen van je rit. Je put daarbij uit eigen ervaring en uit ervaringen van andere motorrijders die hun droomroute kunnen uploaden. De bedoeling is dat je zo zoveel mogelijk landen bezoekt. Maar hoe je reis er uiteindelijk precies uit gaat zien, bepaal je zelf.

Voordat je eind mei op de motor stapt, krijg je verschillende trainingen. Een mediatraining bijvoorbeeld. Want er zal wel een cameraploeg achter je aan rijden. Harley-Davidson doet deze actie natuurlijk niet voor niks. “We willen meer mensen laten kennis maken met het plezier van motorrijden, vooral het plezier van rijden op een Harley”, zegt Anna Marie Deary, marketing manager Harley-Davidson Benelux.

In totaal werk je zes maanden aan de droomroute, waarvan je er twee ook daadwerkelijk rijdt. Per dag leg je ongeveer 200 kilometer af, maximaal vijf dagen in de week.

Waarom zoeken ze iemand?

Vorig jaar organiseerde Harley-Davidson ook al een dergelijke actie, maar toen reed er in ieder land iemand anders op de motor. De afgelegde afstand was toen ongeveer 20.000 kilometer door 30 verschillende landen. Nu doet één rider de hele rit alleen.

Wat voor collega moet je zijn?

Je hebt natuurlijk een liefde voor motorrijden. Zes maanden vrij nemen is voor jou geen probleem. En cameraschuw ben je niet, want je zal geregeld interviews met verschillende media moeten doen. Via Twitter en Facebook houd je geïnteresseerden op de hoogte van je avonturen.

En een beetje mensen om je heen vind je niet vervelend, want in verschillende landen willen lokale motorrijders waarschijnlijk wel een stukje met je mee rijden.

Wat verdient dat?

Overnachtingen, diners. Alle kosten tijdens je reis worden vergoed. En vind je dat nog niet genoeg? Vooruit, je krijgt ook nog eens 25.000 euro voor de totale periode van zes maanden. En oh ja, je mag de Harley houden.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Kilometers asfalt, het ronkende geluid van je Harley en lekker toeren langs de routes die jij zelf hebt uitgekozen. En daar dan voor betaald worden. Klinkt als een droombaan, toch? Deary:

“Harley-Davidson staat voor vrijheid en rebellie, lekker doen waar je zelf zin in hebt en het avontuur opzoeken.”

Maar zou jij je vaste baan opzeggen voor dit avontuur?

    • Marieke ten Katen