Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Eigenlijk niet

We willen onze dochter afzetten op het station van Den Bosch. Het centrum is afgesloten wegens een hardloopronde dus we belanden aan de achterkant van wat het station moet zijn. We zien alleen kantoren. Gelukkig kunnen we het vragen aan een agente: „Natuurlijk is dat het station.”

Of we even mogen blijven staan om onze dochter met koffer uit te laden. „Eigenlijk niet”, is het antwoord. We beginnen uit te laden. De agente zegt bars dat we dat 100 meter verderop moeten doen. Ze was toch duidelijk geweest? We rijden 100 meter verder en zijn blij dat we daarna naar Rotterdam kunnen terugkeren. Waar ze ‘nee’ zeggen, als ze dat bedoelen.

Gerard Hoendervanger