Dit is wat je vandaag moet weten

Foto Reuters

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Kunnen werkloze piloten eindelijk aan de slag? Turkish Airlines is op zoek naar 500 nieuwe vliegeniers, ook in Nederland. Maar daarmee is het pilotenprobleem niet opgelost.

Het goede nieuws: er wordt weer gebouwd. Het matige nieuws: dat is niet te zien aan de grote bouwbedrijven. Vandaag komt Heijmans met jaarcijfers. Vier problemen van de sector.

Weet je nog? Vóór de superfoods, vóór Sonja Bakker: Weight Watchers. Het gaat niet goed met het Amerikaanse afslankbedrijf. Zo probeert het er weer bovenop te komen.

Poldernieuws

Ook de Nederlandse tech-branche ondervindt volgens het FD dat je Rusland maar beter kunt omzeilen.

Nederlanders zijn huiverig om online te shoppen bij buitenlandse sites, schrijft Elsevier.nl. Jammer, want vaak zijn die webwinkels veel goedkoper.

RTLZ vraagt zich af: zijn ook parlementariërs slachtoffer geworden van de Gemalto-hack?

While you were sleeping… in the US

Google gaat een nieuw hoofdkantoor neerzetten in Silicon Valley, bericht Computerworld. De omwonenden vrezen het ergste.

Van 86 miljoen dollar winst naar een waardering van zeventien miljard dollar: zo snel kan het gaan in de farmabranche, zoals Bloomberg vertelt.

Eindelijk kunnen ook verre vluchten gaan landen op LaGuardia Airport in New York, voorspelt de Wall Street Journal.

While you were sleeping… in Asia

Te veel Chinezen kopen in Australië dure huizen. Daar wil de regering nu iets aan doen, schrijft de Financial Times.

Na een moeilijk jaar gaat het volgens The Wall Street Journal weer goed met de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas.

Van de ene dag op de andere sloot de Citizen-fabriek in China. Werknemers zijn woest, aldus de Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q