Zijn die frietfabrieken wel veilig? Jij controleert het

Foto iStock

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Safety, Health and Environment manager
Bedrijf: Aviko
Wat opvalt aan de vacature: je zorgt voor een veilige omgeving tussen de frieten.

Wat doe je dan eigenlijk?

Jij bent verantwoordelijk voor alles wat met veiligheid en milieu te maken heeft in de drie fabrieken van Aviko in Steenderen. In twee van die fabrieken wordt friet gemaakt in de andere de zogeheten ‘specialiteiten’.

De veiligheid op zo’n terrein van ongeveer acht voetbalvelden is nog niet zo eenvoudig. Bij de ingang controleren portiers wie er binnenkomen, vrachtwagens rijden af en aan naar de fabriekshallen en wat gebeurt er eigenlijk in het geval van brand? In de fabrieken gaat het werk 24 uur per dag door.

Als manager heb jij het overzicht. Je stuurt de facilitaire dienst aan, overlegt met de verschillende productieleiders van de fabrieken, legt hen uit wat het beleid is en praat met managers van de vier andere productielocaties van Aviko over hoe het beleid nog beter kan. En als je door een fabriek loopt en ziet dat iemand de schoonmaakslangen niet netjes aan de muur ophangt zoals het hoort, dan breng je dat natuurlijk ter sprake.

Waarom zoeken ze iemand?

De functie is nieuw. Het werk maakt nu onderdeel uit van een andere functie. “Maar we merken dat we hier veel meer uit kunnen en moeten halen. Veiligheid , Arbo en Milieu zijn voor ons erg belangrijk”, zegt Babs Quist, recruiter bij Aviko.

Wat voor collega moet je zijn?

Je spreekt collega’s aan als er dingen niet goed gaan. Daarnaast analyseer je gelijk waarom het mis ging en hoe het in de toekomst beter kan. Een discussie ga je dus niet uit de weg. Want met vijfhonderd medewerkers zal in Steenderen niet alles zomaar vanzelf in één keer gaan zoals het moet.

Wat verdient dat?

Minimaal 3.000 euro per vier weken. Plus korting op Aviko natuurlijk. En een gezonde levensstijl levert je ook wat op. Bovenop je salaris krijg je tien euro per maand als je lid bent van een sportvereniging.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Je komt te werken bij de grootste producent van aardappels en friet in ons land. In je functie kom je in contact met veel verschillende afdelingen en medewerkers. Daarbij wordt wel wat zelfstandigheid van je verwacht. Quist: “Je bent in Steenderen de enige die deze rol vervult.“ En of je eventuele commentaar op de werkvloer je altijd in dank wordt afgenomen, weet je natuurlijk nooit.

    • Marieke ten Katen