Weer een spel over WO II, maar wel een goede

Er zijn zo veel oorlogsspellen beschikbaar voor consoles, smartphones of tablets dat 1942 Pacific Front bijna niet opvalt in de online winkel. En dat is zonde. De game van ontwikkelaar HandyGames is het vervolg op het succesvolle 1941 Frozen Front en belicht de in Europa soms wat vergeten strijd in het Pacifische gebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het doel van het spel is simpel: versla de Amerikaanse of Japanse troepen met behulp van soldaten, tanks, vliegtuigen of schepen. 1942 Pacific Front is een zogeheten turn-based-strategy game, de gebruiker en de computer verplaatsen of beschieten elkaar dus om beurten. Maar denk niet dat de actie daardoor niet vlot is. De graphics zijn net als voorganger 1941 Frozen Front van een hoge kwaliteit en de besturing hebben spelers snel onder de knie. Heel origineel is 1942 Pacific Front niet, maar het gratis spel is beter dan de meeste oorlogsspellen die te vinden zijn in de App Stores.

    • Hans Klis