‘Homoseksuele affaires Turing waren niet relevant’

Regisseur Morten Tyldum heeft zijn keuze verdedigd om in The Imitation Game de homoseksualiteit van hoofdpersoon Alan Turing buiten beeld te laten. Dat kwam hem op kritiek te staan dat hij, om hetero’s niet af te schrikken, de exuberante Turing veranderde in een seksloze asperger. In vakblad Variety zei Tyldum: „Als de film over een hetero zou gaan, zou ik nooit een seksscène filmen om te laten zien dat hij hetero is. Dus als ik een film maak over een homoseksueel personage, waarom zou ik dan een seksscène doen?” Tyldum geeft wel toe dat Turing in de periode van The Imitation Game affaires had, maar acht die niet relevant. Scriptschrijver Graham Moore stak bij zijn Oscar zondagavond eenzame homoseksuele tieners een hart onder de riem: „Stay weird, stay different.”