Overal een beamerscherm

Op Kickstarter loopt nu een razend populaire campagne voor ‘Beam’, bedacht door een Nederlands ontwerpteam. Beam is een ledlamp die tegelijkertijd een miniprojector is, zodat je overal waar je wilt een beamerscherm kunt projecteren. Je kunt ’m heel simpel in de meeste lichtfittingen schroeven, al zit er ook gewoon een snoer met elektriciteit bij. Hij is niet goedkoop, ongeveer 391 euro, maar de mogelijkheden zijn dan zowat eindeloos. Overal waar je wilt, heb je opeens een scherm. Er zitten ook speakers in, dus muziek en geluid afspelen lukt ook. Je kunt ’m naast je bed leggen of ophangen, en dan ’s ochtends wakker worden met het ochtendjournaal. Of boven je aanrecht hangen als je een kookprogramma aan het kijken bent en wilt nadoen. Of boven de eettafel hangen en dan een spelletje erop laten projecteren. Door de bijbehorende app (zowel Android als iOs) kun je ook handelingen voorprogrammeren. Springt -ie ’s ochtends bijvoorbeeld altijd automatisch op het ochtendjournaal als je wakker wordt.

    • Charlotte van ’t Wout