Niet voor epileptici

Wave Wave is een shot psychedelische adrenaline. De begin dit jaar opnieuw uitgebrachte en opgepoetste game is niet voor iedereen, de vele flitsen in het spel van ontwikkelaar Noodlecake Studios maken het mogelijk niet erg geschikt voor epileptici. Gebruikers besturen door op het scherm te tikken een grafieklijn die niet in botsing mag komen met obstakels. In essentie verschilt de game niet veel van Flappy Bird. Alleen geeft het minimalistisch vormgegeven Wave Wave frustratie en spanning een nieuwe dimensie: het beeldscherm kantelt op willekeurige momenten, draait rond of wordt plots een stuk kleiner. Door de hoge snelheid van de lijn en de opzwepende elektronische muziek staat de speler onder constante druk en dat maakt Wave Wave een stuk indrukwekkender dan Flappy Bird. Of zoals website Cult of Mac het verwoordde in een recensie: ‘Zeg je geestelijke gezondheid en gevoel van competentie maar vaarwel’. Wave Wave is met een prijskaartje van 2,54 euro een heerlijke trip.