Lange geweldsestafette

Wat een topcast en wat een slappe film. De misdaadthriller Good People van de Deense seriemaker Henrik Ruben Genz (The Killing, Borgen, Bankrupt) is een totale verspilling van talent. Omar Sy (Intouchables) kwam overvliegen uit Frankrijk, James Franco en Kate Hudson vanuit Hollywood en Tom Wilkinson speelde een thuiswedstrijd in een gemene en wrede plot rondom een mislukte drugsdeal, een megalomane Franse gangster en de keiharde Britse onderwereld.

„We zijn ons hele leven goede mensen geweest”, zeggen Franco en Hudson tegen elkaar voordat ze besluiten het geld dat ze in het plafond van hun dode onderbuurman vinden ten eigen bate aan te wenden, „maar wat heeft het ons opgeleverd?” Dus proberen ze wat minder ‘goed’ te zijn en zwijgen ze tegen de politie. Wat volgt is anderhalf uur ‘hadden ze dat maar niet gedaan’, want voor ze het weten worden ze door alle rivaliserende bendes op de hielen gezeten. En James Franco maar charmant lachen en zijn vrouw wijsmaken dat alles goed komt, en zij maar graag zwanger willen worden en huisje-boompje-beestje en geen dode mannen en martelingen en andere ellende. Ongeveer een uur voor het einde hebben ook de schrijvers het opgegeven en resteert een lange geweldsestafette tot het einde.

    • Dana Linssen