Verwarde man dringt redactie De Telegraaf binnen met mesje

Op de redactie van De Telegraaf in Amsterdam is gistermiddag een verwarde man met een mes de ruimte van de hoofdredactie binnengedrongen. De man is vervolgens afgevoerd.

Hij had een sporttas bij zich waarin, zo bleek naderhand, een soort aardappelschilmesje zat. De man is een bekende van de politie, maar werd nergens voor gezocht. De 48-jarige indringer glipte met personeel langs de beveiliging in het pand aan de Basisweg en liep de kamer van de adjunct-hoofdredacteur in. De man gebruikte geen geweld en is vervolgens door de beveiliging afgevoerd.

Hoofdredacteur van De Telegraaf Sjuul Paradijs sprak de man aan. „Ik heb hem gevraagd wat hij hier kwam doen. Toen hij daar geen duidelijk antwoord op kon geven, hebben we hem met een aantal medewerkers naar de portier gebracht waarna hij door de politie werd meegenomen. Het is een vervelend incident, maar we hebben ons geen moment bedreigd gevoeld.”

De beveiliging in het gebouw is aangescherpt en de toegangsdeuren op de begane grond zijn gesloten. Het personeel van het dagblad is na het incident ingelicht over het voorval. De krant wil er verder geen „groot ding” van maken, aldus een medewerker. Bij de ingang van het Telegraafgebouw, waar ook TMG-titels als Privé en Metro zijn gevestigd, staan beveiligingspoortjes waar een pasje voor nodig is. Maar dat is kennelijk nog niet voldoende, aldus de medewerker.

Bij de krant is na de aanslagen op het Franse blad Charlie Hebdo de beveiliging aangescherpt, net zoals bij de meeste media die in Amsterdam zijn gevestigd.