Veel maatregelen, en een roep om rust als de AS Roma-fans komen

De Rotterdamse politie neemt extra maatregelen in de aanloop naar de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma van morgen. In overleg met de gemeente is besloten het draaiboek voor een veilig verloop van wedstrijden aan te scherpen.

„Om het zekere voor het onzekere te nemen” zijn er extra bufferzones ingericht en is extra personeel ingehuurd om supporters van beide clubs uit elkaar te houden, meldt Feyenoord op de website.

Na de rellen door Feyenoordsupporters in Rome vorige week hadden supporters van AS Roma de achterban opgeroepen om wraak te nemen in Rotterdam.

Feyenoord roept zijn supporters nu juist op tot goed gedrag in de thuiswedstrijd in de Europa League en herinnert aan de sfeer van de wedstrijd tegen Sevilla afgelopen november. De clubleiding snapt dat een deel van de achterban gefrustreerd is om het soms hardhandig optreden van de Italiaanse politie, ook tegen voorbeeldige supporters.

De Kuip gaat een half uur eerder open, en de fanshop op Rotterdam CS blijft juist de hele dag dicht, uit angst voor supporters van Roma die niet rechtstreeks met georganiseerd vervoer naar Rotterdam gaan, maar op eigen houtje reizen.

De meeste Italiaanse voetbalfans zullen donderdag met een speciale voetbaltrein van Amsterdam Centraal naar De Kuip in Rotterdam worden vervoerd onder begeleiding van politieagenten en Service en Veiligheid-personeel van de NS, zo meldt de politie. In Rotterdam zullen de supporters vanaf de Oude Haven met pendelbussen naar De Kuip worden gebracht. Terug worden twee treinen ingezet.

    • NRC