Dit schrijven andere media vandaag

Autumn leaves are pictured on an fall day in Vertou, near Nantes, October 21, 2014. REUTERS/Stephane Mahe (FRANCE - Tags: ENVIRONMENT SOCIETY)

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag?

Bijna ten onder of niet, V&D opent vandaag een nieuw filiaal

V&D balanceert al weken op het randje van faillissement. Dus wat doet V&D? Een nieuwe winkel openen. In het Noord-Brabantse Uden opent de noodlijdende keten vandaag een nieuw filiaal. De vraag is alleen voor hoe lang.

Een beetje gek is het natuurlijk wel. De V&D komt in de Promenade, een winkelcomplex dat al jaren in aanbouw is. Tijdens de crisis van 2008 ging de projectontwikkelaar ten onder. De Promenade is toen afgemaakt met gemeenschapsgeld schrijft de Telegraaf.

De vakbonden vinden het ook bizar. CNV-man Martijn den Heijer zegt in de krant dat het “bijna niet te verkopen is aan je medewerkers” om “doodleuk” een nieuwe winkel te openen. FNV-bestuurder Niels Suijker heeft meer begrip. “V&D kan er niet meer onderuit”, zegt hij.

Mogelijke omkoping bij aanschaf sprinters NS

De NS onderzoekt of er sprake is van omkoping bij de aanschaf van sprinters. Mogelijk heeft een adviseur in ruil voor duizenden euro’s vertrouwelijk documenten van de NS aan het Canadese treinbedrijf Bombardier verkocht. Dat bericht RTL Nieuws.

De mogelijke omkoping zou hebben plaatsgevonden tijdens de aanbesteding van de aankoop van 118 Sprinter Nieuwe Generatie-treinen voor 500 miljoen euro die in 2018 geleverd moeten worden. Het contract ging uiteindelijk naar het Spaanse CAF, nadat Bombardier zich had teruggetrokken.

Richard de L. zou tussen de vijfduizend en tienduizend euro hebben gekregen van Bombardier. De L. kwam eerder in opspraak. Hij was namens de NS verantwoordelijk voor toezicht op de bouw van de Fyra-treinen in Italië. Via twitter liet hij weten vooral te genieten van het weer, uitzicht en het goede eten. Met de Fyra-treinen zou het helemaal goed komen, verzekerde hij zijn volgers.

Alle polissen op één website, dat beloven verzekeraars

Is die reisverzekering die je hebt voor die spannende tocht door Latijns-Amerika wel nodig, aangezien je yuppen-pakket van de bank ook dekking biedt? Om die vraag te beantwoorden moet je duiken in die ene map ‘belangrijke papieren’ die je al tijden eens echt op orde moet krijgen.

Over een paar jaar is dat niet meer het geval. Verzekeraars beloven een digitale verzekeringskluis in te richten waar je makkelijk kan zien welke polissen je waar hebt lopen. Dat schrijft de Volkskrant.

Om de privacy te waarborgen moet een  onafhankelijke stichting het beheer uitvoeren. Ook worden er geen gegevens opgeslagen maar haalt een computerprogramma iedere keer dat er ingelogd wordt de gegevens binnen van afzonderlijke verzekeraars.

    • Melle Garschagen