Verwarde man met mes loopt redactie De Telegraaf binnen

De politie heeft gisteren een verwarde man aangehouden op de redactie van dagblad De Telegraaf. De man bleek naderhand een ‘mesje’ bij zich te hebben. Volgens hoofdredacteur Sjuul Paradijs ging er geen enkele dreiging van de man uit. De 48-jarige man, die volgens de politie met personeel langs de beveiliging is geglipt, liep de kamer van de adjunct-hoofdredacteur in. „Ik heb hem gevraagd wat hij hier kwam doen”, aldus Paradijs. „Toen hij daar geen duidelijk antwoord op kon geven, hebben we hem met een aantal medewerkers naar de portier gebracht waarna hij door de politie werd meegenomen. Het is een vervelend incident maar we hebben ons geen moment bedreigd gevoeld.” De krant heeft de beveiligingsmaatregelen naar aanleiding van het incident aangescherpt. Ook heeft de hoofdredactie contact gehad met burgemeester Van der Laan. (ANP)