In beeld

De Huishoudbeurs: het gezelligste dagje uit

In de Amsterdams RAI begon zaterdag de 70ste editie van de Huishoudbeurs. Bij de eerste editie, in 1950, konden bezoekers kennismaken met schuimrubberen matrassen, nylon handschoenen en de staalwolspons. Nu heet de beurs ‘het gezelligste dagje uit met je vriendinnen’, al gaan ook mannen er op koopjesjacht.
Naam: Annette van Klingeren (55). Woonplaats: Enkhuizen. Beroep: Oppasoma van drie kleinkinderen. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Tien keer." Wat heeft u gekocht? "Surinaamse kruiden en schoonmaakdoekjes."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Annie Maas (60). Woonplaats: Zwolle. Beroep: Geen. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Ik was hier lang geleden al een keertje." Wat heeft u gekocht? "Hondenvoer voor mijn twee hondjes, drie flessen afwasmiddel en van die geurkaarsjes die lekker ruiken. En ik heb veel gratis spulletjes."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Topy Boetzkes (71). Woonplaats: Helmond. Beroep: Gepensioneerd. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Tien keer." Wat heeft u gekocht? "Tijdschriften, voor op vakantie in Turkije."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Elise van Klooster (29). Woonplaats: Ermelo. Beroep: Activiteitenbegeleidster in een ouderencentrum. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Vijf of zes keer." Wat heeft u gekocht? "Nog niks."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Fevziye Ergör-Milli (53). Woonplaats: Diemen. Beroep: Overblijfmoeder en vrijwilliger bij de voedselbank. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Ik kom hier al sinds mijn veertiende." Wat heeft u gekocht? "Lekkere bodylotion en scrub. Ik ben nog op zoek naar goede schoonmaakmiddelen. Ze laten hier vaak de nieuwste producten zien."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Julia Kort (19). Woonplaats: Enschede. Beroep: student facility management. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Dit is mijn eerste keer." Wat heeft u gekocht? "Milkachocolade en smeerkaasjes. En ik heb mijn schoenen zijn net laten poetsen, want mijn moeder wilde weten of de schoensmeer goed was. "
Foto Bastiaan Heus
Naam: Ingrid Tan (81). Woonplaats: Den-Haag. Beroep: Gepensioneerd. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Ik denk wel twintig keer. Meestal alleen, lekker rustig." Wat heeft u gekocht? "Een oplader voor mijn mobiele telefoon en belegen kaas. Verder ben ik hier vooral om rond te kijken en te proeven."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Kim Scheringa (27). Woonplaats: Harderwijk. Beroep: pakjesinpakker bij de ANWB. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Drie keer." Wat heeft u gekocht? "Een zilveren ring met steentjes voor tien euro. Ik hou erg van ringen. Als ik niet zo veel was afgevallen, zouden mijn er vingers vol mee zitten."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Marieke van den Burg (27). Woonplaats: Tilburg. Beroep: Callcentermedewerker. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Vier keer." Wat heeft u gekocht? "Een kersenpittenkussen en Milkachocolade."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Henk (59) en Yvonne (50) Smit. Woonplaats: Enkhuizen. Beroep: Houtbewerker en huishoudhulp in de thuiszorg. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Drie of vier keer, altijd samen." Wat heeft u gekocht? "Lakens, een telefoonoplader, sauzen en Tassimokoffie. Ons budget is ongeveer 100 à 150 euro voor vandaag."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Suus Verstegen (30). Woonplaats: Helmond. Beroep: Verkoopster in een tweedehandskledingzaak. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Twee keer." Wat heeft u gekocht? "Sneakers, gezichtspoeder, mascara en een wimperkruller."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Tinny van der Sterre (88). Woonplaats: Uithoorn. Beroep: Gepensioneerd. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Al vijftig jaar kom ik hier." Wat heeft u gekocht? "Vaasjes voor mezelf, dropjes voor de kleinkinderen en ontbijtkoek voor mijn man. Ik zoek nog cadeautjes voor het personeel van mijn verzorgingshuis."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Tisha Venetiaan (21). Woonplaats: Purmerend. Beroep: fulltime moeder. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Vijf keer." Wat heeft u gekocht? "Ik heb deze gouden tattoos op mijn voorhoofd en op mijn arm laten zetten. Ik kom vooral voor de fashion; even kijken of er iets leuks in de aanbieding is."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Tony Wemmer (48). Woonplaats: Wijchen. Beroep: Eigenaar van een metaalrecyclingbedrijf. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Dit is mijn eerste keer." Wat heeft u gekocht? "Een paar kussens op om te slapen. Die wilde mijn vrouw graag hebben. Voor mezelf heb ik Boursin en gewone kaas."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Vanesse Domacassee (44). Woonplaats: Emmen. Beroep: Huisvrouw. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Vijf keer." Wat heeft u gekocht? "Barbecuesaus, satésaus, chocolade, chips en twee stalampen."
Foto Bastiaan Heus
Naam: Patrick (30) en Milano (5) Visser. Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam. Beroep: Eigenaar van een steigerbouwbedrijf. Hoe vaak bent u op de huishoudbeurs geweest? "Twee keer. Mijn schoonouders hebben een kraam met leren spullen op de Pasar Malam beurs hier." Wat heeft u gekocht? "Drinken voor de jongens, snoepjes en gedroogd fruit."
Foto Bastiaan Heus