Hou ook rekening met bizarre vragen

We moeten er allemaal een keer aan geloven: het sollicitatiegesprek. Dan krijg je van die vragen waarin je competenties worden gepeild. Wie niets aan het toeval wil overlaten bereidt zich tot in de puntjes voor. En dan kun je dus proberen te voorspellen welke vragen je zou kunnen krijgen. Marjo Louwers-Janssen heeft er alvast zeshonderd voor je op een rijtje gezet, op basis van de 89 competenties (van Aanpassingsvermogen tot Zorgvuldigheid) waarop HR-professionals selecteren. Als je ultiem voorbereid wilt zijn lees je ze allemaal. Maar houd ook rekening met het nieuwe Amerikaanse trucje: een bizarre vraag stellen (‘hoe zou jij tweeduizend knikkers in een olifant proppen’) om je te testen. Voor kleine bedrijfjes biedt dit boek onbedoeld ook handige vragen die je aan sollicitanten kunt stellen. Een handig boekje.