Alsnog dode door brand seniorenflat Nijmegen

Brandweer haalt mensen uit seniorencomplex ANP / Piroschka van de Wouw

De brand in de seniorenflat in Nijmegen vorige week heeft alsnog een leven geëist. Gisteravond overleed een 86-jarige bewoonster aan haar verwondingen. Dat heeft de gemeente Nijmegen vanochtend laten weten.

De vrouw woonde op de vierde verdieping. Ze werd tijdens de brand bewusteloos gevonden in een gang, waar zij lang gelegen zou hebben. Ze is niet meer bij kennis geweest en is overleden in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam.

Vrijdag brak een brand uit in een snackbar, die oversloeg op de seniorenflat. Hierbij raakten zestien bewoners gewond, van wie negen ernstig. Het kan weken tot maanden duren voor de bewoners terug kunnen naar hun woningen.

    • Casper van der Veen