Meeste bezetters van het Bungehuis nog vast

Het overgrote deel van de studenten die gistermiddag werden aangehouden bij de ontruiming van het Bungehuis zat afgelopen nacht nog vast. De politie arresteerde gisteren 46 mensen bij de ontruiming van het faculteitsgebouw van de Universiteit van Amsterdam. Drie van hen werden dezelfde dag vrijgelaten. Bij het politieoptreden raakte een actievoerder gewond doordat een politiepaard op zijn voet was gaan staan. Met de ontruiming kwam een eind aan een bezetting die elf dagen duurde. De bezetters strijden voor meer democratie en transparantie van bestuur binnen de universiteit. De universiteit spande vorige week een kort geding aan om de activisten uit het gebouw te krijgen. Ondanks de uitspraak van de rechter, die oordeelde dat de studenten moesten vertrekken en anders 1.000 euro per dag als boete moeten betalen, bleven de bezetters zitten.