Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Verwarde man met mes op redactie De Telegraaf

Hoofdkantoor van de Telegraaf Media Groep (TMG).
Hoofdkantoor van de Telegraaf Media Groep (TMG). Foto ANP / Marcel Antonisse

Op de redactie van De Telegraaf in Amsterdam is vanmiddag een verwarde man met een mes de ruimte van de hoofdredactie binnengedrongen. De man is vervolgens afgevoerd.

De man had een sporttas bij zich, waarin zo bleek naderhand, een soort aardappelschilmesje zat. Hij is een bekende van de politie maar werd momenteel nergens voor gezocht. De 48-jarige man glipte met personeel langs de beveiliging en liep de kamer van de adjunct-hoofdredacteur in. De man gebruikte geen geweld en werd vervolgens door de beveiliging afgevoerd. Hoofdredacteur Sjuul Paradijs zegt tegen persbureau ANP:

“Ik heb hem gevraagd wat hij hier kwam doen. Toen hij daar geen duidelijk antwoord op kon geven, hebben we hem met een aantal medewerkers naar de portier gebracht waarna hij door de politie werd meegenomen. Het is een vervelend incident maar we hebben ons geen moment bedreigd gevoeld.”

De beveiliging in het gebouw is aangescherpt en de toegangsdeuren op de begane grond zijn gesloten. Het personeel van het dagblad is na het incident ingelicht over het voorval. De krant wil er verder geen “groot ding” van maken, aldus een medewerker. Bij de krant is na de aanslagen op het Franse blad Charlie Hebdo de beveiliging extra aangescherpt. Bij de ingang van het Telegraafgebouw zijn poortjes. Maar dat is kennelijk nog niet voldoende aldus de medewerker.