Limburg: geen onterechte declaraties

De provincie Limburg zegt dat voormalig VVD-gedeputeerde Mark Verheijen geen onterechte declaraties heeft ingediend. Gedeputeerde Staten van Limburg concluderen dat na extern onderzoek naar tien omstreden declaraties waarover NRC Handelsblad en nrc.next eerder deze maand publiceerden. Verheijen is tegenwoordig Tweede Kamerlid. Hij legde zijn werk tijdelijk neer na ophef over verkeerde declaraties en beschuldigingen over corruptie. De VVD doet ook onderzoek naar de declaraties, die conclusies worden volgende week gepresenteerd. Tot die tijd blijft Verheijen op non-actief staan. Verheijen en VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra willen niet reageren zolang het eigen onderzoek nog loopt.

    • ANP Verheijen kreeg ook een halve maand dubbel salaris: pagina 8