Groovy geritsel en getsjirp

Subtiel. Eloquent. Zomaar een paar woorden over de EP Point In Time (2012) van Lake People, het alter ego van Martin Enke. De getalenteerd producer uit Leipzig kreeg bekendheid vanwege zijn remixes voor een Berlijns houselabel in 2012. Nu is zijn eerste langspeler uit. Op zijn debuutalbum voegt Enke elementen uit zijn verleden in techno en IDM (Intelligent Dance Muziek) toe. Neem openingstrack ‘Escape velocity’: er zit een trappelende groove in met een kickdrum als een metronoom. Hetzelfde geldt voor ‘Illuminated’ en ‘Drifting red’, waarop je het prikkelende geritsel en getsjirp hoort dat past bij IDM. Subtiliteit en emotie zijn nog steeds de kernwoorden van Enkes werk, maar zijn muzikale spectrum reikt vele malen verder op Purposely Uncertain Field.

    • Rolinde Hoorntje