Franse vrouw ontvoerd in Jemen

Demonstranten betuigen hun steun aan de gevluchte oud-president Hadi tijdens een protest tegen de Houthi's, gisteren in hoofdstad Sana'a. Reuters / Khaled Abdullah

Gewapende mannen hebben een Franse vrouw en haar Jemenitische begeleiding ontvoerd in hoofdstad Sana’a. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat bevestigd, nadat eerder veiligheidsbronnen dit meldden aan persbureau Reuters.

Er zijn geen details bekend over de identiteit van de vrouw of wat ze aan het doen was in Jemen. Het land is zeer onrustig sinds shi’itische Houthi-rebellen in september een deel van de hoofdstad innamen. Het paleis van de oud-president werd bestormd en de regering is afgetreden.

Vorige week werden de strijdende partijen in Jemen het eens over een tijdelijke “volksovergangsraad” die ervoor moet zorgen dat het land uit de crisis komt. In die raad moeten zowel oude machtspartijen als nieuwe vertegenwoordigers gezeteld zijn, onder wie jongeren, vrouwen en vertegenwoordigers uit het voormalige onafhankelijke zuidelijke deel van het land.

    • Mirjam Remie