ASR schrapt 100 banen bij afdeling levensverzekeringen

Het hoofdkantoor van ASR in Utrecht. ASR boekte meer winst en gaat banen schrappen. Foto ANP / Jeroen Jumelet

Verzekeraar ASR schrapt de komende drie jaar ongeveer de helft van alle banen bij zijn tak voor levensverzekeringen. Het gaat om pakweg honderd banen, zo maakte het bedrijf vandaag bij de presentatie van de jaarcijfers bekend. ASR ziet zich tot die stap genoodzaakt door de krimpende markt voor levensverzekeringen.

In een verklaring schrijft de verzekeraar, die sinds de nationalisatie van Fortis in 2008 in handen is van de staat:

“De levensverzekeringsmarkt vraagt onverminderd onze aandacht. Het is een markt die zich vooral kenmerkt door krimp. Daar passen we de organisatie van ons levenbedrijf op aan. Dat betekent onder meer dat we het op termijn met de helft minder collega’s zullen gaan doen.”

Winst groeit met 36 procent

Het is de bedoeling dat het merendeel van de banen verdwijnt door natuurlijk verloop. Ook gedwongen ontslagen worden echter niet uitgesloten, zo laat een woordvoerder van de verzekeraar weten. Bij ASR werkten eind vorig jaar iets meer dan 3.500 mensen, ruim 250 minder dan een jaar eerder.

De “voortdurende focus op kostenbeheersing” is zichtbaar in de resultaten van ASR, dat onder meer de labels Ditzo en De Amersfoortse voert. De winst van de verzekeraar lag eind vorig jaar ruim eenderde hoger op 381 miljoen euro. De inkomsten uit premies lagen daarentegen 3,5 procent lager op bijna 3,8 miljard euro.

    • Joost Pijpker