Zelf Grunberg worden? Het kan vandaag in Amsterdam

Is de game de toekomst van de literatuur?, zo vroegen studenten van de Universiteit van Amsterdam zich af. In samenwerking met schrijver Arnon Grunberg ontwikkelden ze een interactief rollenspel.

De game heet Being Grunberg en deelnemers spelen het vandaag in het centrum van Amsterdam. Hoe het rollenspel precies in elkaar steekt is grotendeels onduidelijk, en ook de website van de organisatie biedt vooralsnog weinig soelaas. Het enige dat duidelijk is, is dat Grunberg ermee “wil onderzoeken of games de toekomst van literatuur zouden kunnen bepalen” en dat het spel gebaseerd is op zijn boeken. Deelnemers worden met instructies op hun smartphone door het spel, en daarmee dus door Amsterdam geleid.

Een van die deelnemers is onze blogger Roderick Nieuwenhuis. De komende drie uur (de duur van het spel) kunt u hier zijn tweets lezen met zijn bevindingen: