ManUnited levert punten in; Van Persie geblesseerd

Zowel Manchester United als koploper Chelsea heeft dit weekeinde punten verspeeld. Het als tweede geplaatste Manchester City haalde met speels gemak drie punten binnen.

Trainer Louis van Gaal vond Manchester United zaterdag best aardig voetballen in de verloren uitwedstrijd bij Swansea City (2-1). „We kregen ook voldoende kansen”, stelde hij. „Maar we vergeten vaker te scoren. We moeten effectiever worden. We domineren beide helften en waren ook een beetje ongelukkig. Maar uiteindelijk draait het om doelpunten maken. Daarin zijn we tekortgeschoten.”

United leed de tweede nederlaag in twintig duels. „En dat is zuur”, zei Van Gaal. „Want dit was niet nodig. We zijn echter bezig met een proces. En als je ziet hoe we ons spel verder ontwikkelen, dan kan ik best tevreden zijn”. Robin van Persie van United liep een voetblessure op. De aanvaller verliet het stadion op krukken.

Chelsea speelde thuis gelijk tegen het gepromoveerde Burnley, dat toesloeg nadat Nemanja Matic van Chelsea uit het veld was gestuurd. De middenvelder duwde na zeventig minuten Ashley Barnes op agressieve wijze omver, nadat de aanvaller van Burnley eerst hem een ferme trap had gegeven.

Tegen tien man zorgde Ben Mee in de 81ste minuut voor de 1-1. Chelsea was na een kwartier op voorsprong gekomen dankzij verdediger Branislav Ivanovic.

Manchester City profiteerde optimaal door thuis met 5-0 van Newcastle United te winnen. City kende een droomstart, want al na een minuut mocht Sergio Agüero aanleggen voor een strafschop. Het verschil op de ranglijst is vijf punten in het voordeel van Chelsea.

Arsenal is de nieuwe nummer drie. De ploeg won bij Crystal Palace met 2-1 en profiteerde van de nederlaag van Manchester United. Liverpool doet weer volop mee in de strijd om plaatsing voor de Champions League. De ploeg won gisteren het uitduel met Southampton, de ploeg van Ronald Koeman, met 2-0 en klom daardoor naar de zesde plaats. Het gat met nummer drie Arsenal is slechts drie punten. (ANP)