Nieuwe reeks namen Lowlands: Interpol, Tame Impala en Years & Years

Interpol-zanger Paul Banks. Foto EPA/ Dan Peled

Lowlands heeft vandaag een nieuwe reeks namen aangekondigd die mensen moet overtuigen naar Biddinghuizen te trekken in augustus. Daarbij onder andere Interpol, de psychedelische rockers van Tame Impala en 2015-hypebandje Years & Years.

Interpol, wellicht de grootste naam die ertussen staat, stond voor het laatst in 2011 op het festival. Vorig jaar bracht de band het album El Pintor uit, dat goed werd ontvangen door recensenten. De Australiërs van Tame Impala stonden de afgelopen jaren vaker op Lowlands, in 2010 en 2013. Dit jaar verschijnt er een nieuw album van ze, het eerste sinds het gelauwerde Lonerism uit 2012.

Verder op het lijstje ook de jonge Britten van Years & Years. Die eindigden dit jaar boven aan de Sound of 2015-verkiezing van de BBC en worden momenteel ook in Nederland veel op de radio gedraaid; hun single King was een 3FM-megahit. Het eerste album van de synthpopband komt later dit jaar uit.

De overige namen:

Twitter avatar Rapid_Razor_Bob Lowlands Festival Tweeëntwintig nieuwe namen voor Lowlands! o.a. @Interpol @tameimpala @Kodaline @SBTRKT Alles: http://t.co/ijHAJv92Ef http://t.co/N4sA4mQX5I

Eerder werden de volgende namen al bekend: Ben Howard, The Chemical Brothers, Major Lazer, Bastille, Bear’s Den, Alestorm, Fourtet, Marcel Dettmann, Passenger, Caribou, Django Django, José González, MØ , Shovels & Rope, Mighty Oaks en The Districts.

Niet uitverkocht

Het is nu drie weken sinds de start van de kaartverkoop en Lowlands is nog niet uitverkocht. Vorig jaar verkocht het festival voor het eerst in jaren niet binnen een uur of enkele uren uit, maar pas in mei.

    • Frank Huiskamp