Nederlandse satire op Dijsselboem haalt Grieks journaal

De Grieken zetten zelf regelmatig onze minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, het gezicht van de eurogroep, te kakken. Maar de Grieken kunnen de Nederlandse humor ook wel waarderen, zo bleek gisteren. Een Nederlands filmpje van het VARA-televisieprogramma Cojones, met daarin een rapbattle tussen Dijsselbloem en zijn Griekse ambtgenoot Varoufakis, haalde namelijk gisteren het Griekse journaal.

Het filmpje werd bijna integraal uitgezonden in een uitzending van Alpha TV, de derde televisiezender van Griekenland. Alleen het moment waarin bondskanselier Angela Merkel zich in de ‘ballen’ grijpt, is geknipt.

Sanne-Wallis de Vries, die in het filmpje Merkel speelt, en Remko Vrijdag alias Varoufakis, reageren enthousiast op de Griekse fans:

Twitter avatar SanneWallis Sanne Wallis deVries ‘Onze’ spit battle (van #cojones van gister) heeft ’t griekse journaal gehaald! Kijk op 13 min. Grieks ondertiteld! http://t.co/kkuP6mDKM8
Twitter avatar remkovrijdag Remko Vrijdag Whaaaa @Cojones spittbattle in t Griekse acht uur journaal! http://t.co/Fc9pvnDdFG

Klik op het plaatje om de journaaluitzending te bekijken (vanaf ongeveer 13:45 begint het Cojones-item):

Screenshot Alpha TV

Bekijk hier het volledige filmpje van Cojones, met de ballen van Merkel: