Meet Frank Underwolf: House of Cards volgens Sesamstraat

Frank Underwolf achter zijn bureau. Foto screenshot YouTube

Nog maar vier nachtjes slapen en dan is het zover: het derde seizoen van House of Cards komt online bij Netflix. Tijd dus voor een Sesamstraatparodie. Meet Frank Underwolf.

De spanning naar de première van het derde seizoen van de succesvolle Netflix-serie wordt zorgvuldig opgebouwd. Twee weken geleden nog stond opeens het hele seizoen al een half uur online.

Twitter avatar HouseofCards House of Cards This is Washington. There’s always a leak. All 13 episodes will launch February 27.

En nu is daar dus de parodie van Sesamstraat, genaamd House of Bricks. Het is een speciaal aangepaste vertelling van het verhaal van de wolf en de drie biggetjes. En laat nou net het stenen huis van het derde biggetje wit van kleur zijn. Verder kun je rekenen op een herkenbare intro, rechtstreeks gepraat tegen de kijker, een dik zuidelijk accent, tweets die je als kijker mee kan lezen en niet te vergeten de dubbele tik met de ring op hout. Frank Underwood zou zeggen: “I could not agree more.

Films, series en games

Sesamstraat maakt vaker parodieën van bekende series of films. Zo zijn Star Wars (S’Mores), Homeland (Homelamb), Desperate Housewives (Desperate Houseplants) en Birdman (Big Birdman), dat gisteren vier Oscars won waaronder die voor Beste Film, al eerder aan de beurt geweest. En ook (gewelddadige) games worden door Sesamstraat gebruikt voor iets kindvriendelijks.

    • Sam de Voogt