Louis van Gaal, let je op? Dit is de Goal van het Weekend

2014-09-17 19:42:56 epa04404835 Nani and teammates of FC Sporting,Portugal celebrate scoring against NK Maribor,Slovenia during the Uefa Champions League' soccer match Group G between NK Maribor and FC Sporting in Maribor, Slovenia 17 September 2014. EPA/ANTONIO BAT

De een geniet van hoe het voetbalseizoen in Nederland zich ontvouwt, de ander waarschijnlijk niet zo. Het spelletje biedt over de grens gelukkig nog meer dan voldoende afleiding, zoals ook weer dit weekend.

3. Jonathan Calleri (Boca Juniors)

We beginnen in Argentinië waar vorige week het nieuwe seizoen begonnen is. Het roemruchte Boca ging op bezoek bij promovendus Temperley en dat kreeg in elk geval niet het pak slaag waarvoor wellicht gevreesd werd. Tegen een bal als die van Calleri, die in blessuretijd subtiel de eindstand liet aantekenen, doe je echter weinig.

2. Philippe Coutinho (Liverpool)

Dan gaan we nu over naar het betere knalvuurwerk. Liverpool begon matig aan het seizoen maar is bezig aan een ware revival waardoor het sputterende Manchester United serieus mag gaan vrezen voor kwalificatie voor de Champions League. De Reds klaarden gisteren een lastige klus op bezoek bij Southampton waardoor alweer de vijfde zege in de laatste zes wedstrijden werd veiliggesteld.

1. Nani (Sporting Lissabon)

En als we United er dan toch met de haren bij slepen, hebben we meteen een bruggetje naar dé goal van afgelopen weekend. Nani, na zeven jaar dienstbaarheid door Louis van Gaal als overbodig bestempeld, haalde niet voor het eerst sinds zijn verhuur aan Sporting z’n gram. Tegen Gil Vicente maakte hij gisteren waarschijnlijk het mooiste doelpunt uit z’n loopbaan.

    • Jules Seegers