In beeld

Je vergapen aan de jurken en pakken bij de Oscars

Wie er met de prijzen vandoor gaat, is natuurlijk het belangrijkste tijdens het Oscargala. De belangrijkste bijzaak? Wie de mooiste jurk aanhad tijdens de avond, en wie daarvan de designer is. De besprekingen door modetijdsschriften en -blogs kunnen de carrière van een ontwerpen maken of breken.
Actrices Marion Cotillard (L) en Rosamund Pike op de rode loper, voorafgaand aan het Oscargala. Cotillard draagt een Dior.
AFP / Getty / Polk
De winnares in de categorie Beste Actrice, Julianne Moore, poseert met haar Oscar. Ze draagt een jurk van Chanel.
AP / Jordan Strauss / Invision
Patricia Arquette won de Oscar voor Beste Bijrol voor haar rol als moeder in Boyhood. Ze zette haar bril op tijdens haar ontvangstspeech, waarin ze onder meer opkwam voor gelijke betaling voor mannen en vrouwen. Haar jurk is van haar goede vriendin, Rosetta Getty.
AP / John Shearer / Invision
Kelly Osbourne in een jurk van Rita Vineiris.
AFP / Mark Ralston
Actrice Felicity Jones, genomineerd voor de Beste Bijrol in The Theory of Everything, droeg een jurk van Alexander McQueen.
AFP
Reese Witherspoon (midden) poseerde na afloop met Frances Hannon (links) en Mark Coulier (rechts), de winnaars van de Oscar voor de beste make-up voor The Grand Budapest Hotel. Witherspoon, die naast de award voor Beste Actrice greep voor Wild, droeg een jurk van Tom Ford.
AFP / Frederic J. Brown
Emma Stone (rechts) knuffelt Jennifer Aniston op de rode loper. Stone draagt een creatie van Elie Saab, Aniston een Versace-jurk.
Foto AFP / Mark Ralston
Popster Lady Gaga (links) en actrice Keira Knightley. Gaga draagt een jurk van Azzedine Alaïa. Het kostte twee maanden om de jurk te maken. De zwangere Knightley droeg een jurk van ontwerper Valentino.
AFP Jason Merritt / Getty Images
Het gaat meestal over de jurken bij de Oscars, maar hier bespreken we ook eens de pakken. We beginnen met een gewaagde keuze, Meryl Streep in een pak van Lanvin.
AFP / Jason Merritt / Getty Images
Neil Patrick Harris, de presentator van het Oscargala dit jaar, had tijdens de show op een gegeven moment alleen nog maar zijn onderbroek aan. Bij zijn aankomst, samen met zijn man David Burtka, droeg hij een pak van Brunello Cucinelli. Burtka draagt een Calvin Klein.
Ap / Chris Pizzello / Invision
Steve Carell met zijn vrouw Nancy na aankomst bij de Oscars. Op Twitter werd Carells verschijning erg gewaardeerd. Hij draagt een pak van Bruno Cucinelli. Zijn vrouw draagt Monique Lhuillier.
AP/ Chris Pizzello / Invision
Benedict Cumberbatch met zijn zwangere vrouw Sophie Hunter. Gevraagd naar de ontwerpers, antwoordde Cumberbatch 'he was wearing sunshine'.
Reuters / Lucas Jackson
Oscarwinnaar Eddie Redmayne (R) met zijn vrouw Hannah Bagshawe. Ze dragen beide een ontwerp van Alexander McQueen.
AFP
Acteur David Oyelowo (links) in een rood pak van Dolce & Gabanna. Michael Keaton (rechts), die naast de Oscar voor Beste Acteur greep, draagt een Ralph Lauren.
AFP/Jason Merritt/Getty Images
Bradley Cooper (rechts), die naast de Oscar voor Beste Acteur greep voor zijn rol in American Sniper, in gesprek met de regisseur van die film, Clint Eastwood. Cooper draagt een Ferragamo, de maker van het pak van Eastwood is niet bekend.
AFP / Mark Ralston
Grote winnaar van de Oscars dit jaar is Birdman, de film van Alejandro González Iñárritu. De film won vier Oscars, Iñárritu won de prijs voor Beste Regisseur. Hij droeg tijdens de awardshow een pak van Prada.
AP / John Shearer / Invision