Hollywoods beste feestje

Foto Mike Nelson/EPA

Een gouden Oscar, geknield voor twee lijnen cocaïne. Dit beeld werd vorige week neergezet op de Walk Of Fame in Hollywood, bij het Dolby Theater waar afgelopen nacht de Oscars zijn uitgereikt.

Het beeld heet ‘Hollywood’s Best Party’ en werd gemaakt door kunstenaar Plastic Jesus uit Los Angeles. Hij wil niet alleen aandacht vragen voor drugsgebruik in Hollywood, maar voor dat over de hele wereld, zo zei hij tegen Buzzfeed.

Niet dat de filmsterren er iets van hebben gezien, of over hebben nagedacht. Het beeld werd dit weekend verwijderd door de Hollywood Chamber of Commerce. Drie kilometer verderop werd het weer neergezet.

Vorig jaar deed Plastic Jesus trouwens hetzelfde; toen plaatste hij een Oscar die heroïne in zijn arm spoot – drie weken nadat acteur Philip Seymour Hoffman was overleden aan een overdosis. Ook dat beeld werd verwijderd.