Het hoofdkwartier

De werkelijkheid kan absurdistischer zijn dan fictie. Ilona Verhoeven ziet meer dan zij ziet.

Er zijn katten die door jan en alleman in het hart worden gesloten. Op die manier hebben ze altijd te eten en helpen ze familie- en vriendenbanden te onderhouden. Er zijn ook katten die hun baasjes tot wanhoop drijven. Niet zelden gooien ze hele huishoudens in de war.

Uit geheime documenten is gebleken dat er onvoorstelbaar veel katten zijn die de wereldorde omver willen werpen. Steeds meer katten laten zich filmen of fotograferen ‘om mensen voor korte of langere perioden te laten stoppen met hun bezigheden, teneinde de economische crisis voort te laten duren’.

Deze kattenbeelden zijn doorgaans grappig, of gewoon heerlijk om naar te kijken, en worden verspreid via diverse kanalen op internet. Sommige katten verzorgen een regelrechte freakshow. De strapatsen die ze uithalen, zijn bijna niet na te vertellen. De meeste mensen vinden het vooral allemaal erg ‘leuk’.

Het heeft er vrij ongemerkt toe geleid dat het kattendom zoveel aanhangers heeft gekregen dat het inmiddels bedreigende vormen aanneemt. Miljoenen mensen zijn in de ban van ‘Al Katta’, een beweging die de overtuiging is toegedaan dat de wereld één grote kattenbak is waarin iedereen zijn behoefte kwijt kan.

Grote winst behaalde Al Katta na de invoering van een methode om via ‘gebruikers’ filmpjes en foto’s te verspreiden op het wereldwijde web. Net als bij iets te onstuimige celdeling vermeerdert de beeldenstroom zich overwoekerend snel. Alles draait om muisklikken. De muis is de belangrijkste informant van Al Katta.

De toekomstige wereldheerschappij wordt gecoördineerd vanuit een hoofdkwartier gevestigd in een plastic grot. Als binnenkort nog meer onthullingen gedaan worden, zal het niemand meer verbazen dat dit een centraal bij een boom geplaatste kattenbak betreft.