In beeld

Het ‘dementendorp’

De Hogeweyk is een voor dementerende ouderen ontworpen buurt in Weesp. Het is een gesloten psychogeriatrische instelling. Het 'dementendorp' heeft een supermarkt (zonder geld), een theater, een restaurant en een café. Bewoners kunnen binnen de muren vrij rondlopen, als ze dat zouden willen, en er zijn clubjes waar ze lid van kunnen worden. Lezen, koken, schilderen, bingo, zingen, wandelen. De dementie wordt er niet minder door, maar het ziet er vriendelijker uit dan een verpleeghuis waarin mensen met z’n vieren of tienen op een kamer liggen, zoals buiten Nederland vaak gebruikelijk is. Lees ook het grote verhaal over de instelling (€) in NRC Handelsblad.
Ilvy Njiokiktjien
Een bewoner wordt thuisgebracht. Hij was verdwaald en wist niet meer waar hij woonde.
Ilvy Njiokiktjien
Ilvy Njiokiktjien
Een man bezoekt zijn dementerende vrouw meerdere keren per week.
Ilvy Njiokiktjien
Ilvy Njiokiktjien
Ilvy Njiokiktjien
Ilvy Njiokiktjien
Ilvy Njiokiktjien
De dames van de leesclub.
Ilvy Njiokiktjien
Ilvy Njiokiktjien
Ilvy Njiokiktjien
Ilvy Njiokiktjien
Ilvy Njiokiktjien
De bakclub.
Ilvy Njiokiktjien