Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Toerisme

Dodental veerbootramp Bangladesh stijgt, schip geborgen

De veerboot wordt aan wal getakeld.
De veerboot wordt aan wal getakeld. Foto AFP / Munir uz Zaman

Een veerbootramp in Bangladesh heeft het leven gekost aan ongeveer zeventig opvarenden. Daarmee is het dodental bijna verdubbeld. Hoewel er nog vermisten zijn, is de zoektocht naar slachtoffers in het schip gestaakt, meldt persbureau AP. De boot is boven water gehaald en geborgen.

Gisteren werden na het zinken van de boot 38 doden geteld. Het vaartuig, dat ongeveer 150 mensen vervoerde, was op een vrachtschip gebotst en gekapseisd. Het ongeluk gebeurde op de Padma, ten noordwesten van hoofdstad Dhaka. De rivier wordt op de plek van het ongeluk in de gaten gehouden, omdat daar vermoedelijk nog lichamen van vermisten te vinden zijn.

De Padma, een van de grootste rivieren van Bangladesh.

Reddingsdiensten wisten ten minste vijftig passagiers te redden. Meer dan de helft van de slachtoffers die zijn geborgen, zijn vrouwen en kinderen.

In Bangladesh verongelukken regelmatig overvolle schepen. Soms vallen daarbij honderden doden. Volgens de autoriteiten voldoet 95 procent van de boten in het land niet aan de minimale veiligheidsnormen. Vorige week kwamen vijf mensen om het leven toen een boot met tweehonderd opvarenden omsloeg in het zuiden van het land. In augustus vorig jaar werden 125 mensen gedood bij een ongeluk met een gekapseisde veerboot.