2Doc: 112 Weddings

NPO 2, 20.25-21.25u.

Om zijn carrière als filmmaker te

financieren was de Amerikaanse Doug Block twintig jaar lang in te huren als cameraman op bruiloften. Na het filmen van 112 bruiloften vraagt hij zich af wat er geworden is van de echtparen die hij heeft vastgelegd. Block vindt het gek dat hij in korte tijd een emotionele band met de koppels opbouwt en ze daarna nooit meer ziet.

In 112 Weddings komen negen verschillende stellen aan bod. Zijn ze nog steeds gelukkig met elkaar? Hoe kijken ze nu tegen het leven aan? We zien eerst de beelden die Block heeft geschoten op de grote dag: stalende gezichten, witte jurken en blije familieleden. Daarna volgen interviews met de stellen in de huidige tijd. „In voor- en tegenspoed, tot de dood ons scheidt” zat er niet voor iedereen in. Sommige huwelijken zijn gestrand, anderen staan onder grote spanning.

Tegenslag was er voor Olivia en Dennis. Hun leven veranderde drastisch toen hun dochter Lily op driejarige leeftijd een hersentumor kreeg. Block volgt ook een jong stel in de aanloop naar hun aanstaande bruiloft, Heather en Sam. Hoe denken ze dat hun huwelijk er over tien of vijftien jaar uitziet? En kunnen ze misschien iets leren van de andere stellen?