Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag?

Colt breidt uit in Nederland

Zuid-Nederland is sinds deze week aangesloten op het glasvezelnetwerk van Colt, kopt de Telegraaf. Het Britse telecombedrijf heeft Eindhoven en Den Bosch verbonden aan zijn Europese netwerk.

Het kleine Colt begint zo een steeds grotere speler te worden op het gebied van glasvezel. Het netwerk van de aanbieder omspant 28 landen in Europa, Amerika en Azië. De Telegraaf merkt op dat Zuid-Nederland een gewilde toevoeging voor het Britse telecombedrijf is vanwege de ligging van het land en de al bestaande internetinfrastructuur. Volgens de krant zal Colt voorlopig hard moeten concurreren met grote spelers als KPN, Verizon, BT, Tele2 en Ziggo.

Radar aangevallen om loterij

Het is oorlog tussen Stichting Loterijverlies en Radar, meldt de Volkskrant. Die eerste valt in advertenties het consumentenprogramma aan.

Twitter avatar rjduin Roelf Jan Duin Opvallende advertentie in de kranten over Tros Radar http://t.co/fmXSncbgNm

Radar heeft vraagtekens gezet bij de claim dat leden van de Stichting Loterijverlies geld van de Staatsloterij terugkrijgen. De Hoge Raad oordeelde in januari dat de loterij zich in het verleden schuldig heeft gemaakt aan misleiding van consumenten. Er zou onterecht de suggestie gewekt zijn dat er meer loterijprijzen werden uitgedeeld dan daadwerkelijk gebeurde.

Radar denkt niet dat deze uitspraak zal leiden tot uitbetaling van schadevergoedingen of prijzen. De oprichter van Stichting Loterijverlies is het daar niet mee eens en wil het programma nu voor het gerecht slepen om het te dwingen tot ‘objectieve berichtgeving’. De mensen die zich bij zijn stichting aansloten moesten daarvoor 25 tot 35 euro neertellen.

Europese Commissie helpt varkensboeren

De Europese Commissie schiet varkensboeren te hulp die last hebben van het Russische embargo van varkensvlees, meldt RTL Nieuws. De maatregelen van het Kremlin zorgen sinds begin vorig jaar voor een verzadiging op de Europese markt en dus lagere vleesprijzen.

Euro-commissaris van Landbouw Phil Logan liet in Parijs weten dat er maatregelen aankomen die de opslag van vlees zullen ondersteunen. Logan was in de Franse hoofdstad voor een landbouwbeurs. Hij pleitte daar voor het opslaan van een significante hoeveelheid vlees om de prijzen van vlees weer omhoog te halen.

    • Hans Klis