Ajax en FC Twente blijven kwakkelen na winterstop

Een week voor de uitwedstrijd tegen PSV zag Ajax de kloof met de koploper uit Eindhoven groeien tot veertien punten. Voor de vierde wedstrijd op rij stopte Ajax zondag na de eerste helft met redelijk voetballen. Waar de titelhouder nog ontsnapte tegen Go Ahead Eagles, FC Twente en Legia Warschau, profiteerde Willem II voor eigen publiek wel van het verval aan Amsterdamse kant (1-1).

Arkadiusz Milik schoot Ajax in de 37ste minuut nog wel op voorsprong. Ali Messaoud tekende in de 52ste minuut voor de gelijkmaker, na slecht ingrijpen van Nick Viergever. Het verschil met nummer drie (Feyenoord) en nummer vier (AZ) bedraagt zes punten.

Het lukt FC Twente maar niet om een einde te maken aan de negatieve reeks in de eredivisie. In eigen stadion ging de ploeg van coach Alfred Schreuder met 2-1 onderuit tegen Vitesse en leed zo de vierde nederlaag op rij, waardoor Twente op de ranglijst voorbijgestreefd is door de ploeg van Peter Bosz. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Valeri Qazaishvili.

Het begin op de zanderige grasmat van de Veste was spectaculair, met kansen over en weer. Zo had Vitesse al in de eerste minuut kunnen scoren, terwijl Twente daarna via Hakim Ziyech twee keer dicht bij een treffer was. Na dik een kwartier nam Vitesse de leiding via Zakaria Labyad, die de bal simpel binnen schoot op aangeven van Bertrand Traoré. In de 82ste minuut kopte Jesús Corona de gelijkmaker binnen (1-1), maar de zege ging alsnog naar Vitesse. (ANP)